Voor ouders

We kunnen ons voorstellen dat u een aantal vragen heeft over Fun2stay zomerkampen. Hieronder leest u de meest gevraagde informatie.
Mocht u aanvullende vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Missie en veiligheid

Onze missie is: ieder kind op kamp.
Onze stafleden zijn allemaal, door ons opgeleide, vrijwilligers. Zij willen niks liever dan samen met uw kind een superleuke week beleven. Dankzij de inzet van deze vrijwilligers kunnen we bovendien de prijs laag houden. Bovendien maken wij gebruik van de aanwezige faciliteiten die het YMCA Kampeercentrum Leusden biedt waardoor we een hoge kwaliteit kunnen bieden voor een lage prijs.

Tolerantie/pesten op kamp

Wij beseffen ons dat het erg spannend kan zijn om uw kind een week lang op zomerkamp te laten gaan. Of het nou het eerste kamp is, uw zoon of dochter last heeft van heimwee of dat uw kind wordt in het dagelijks leven gepest. Loslaten is lastig.
Voor ons staat voorop dat ieder kind de kans op een leuke week moet hebben. Daarom hebben wij een Pest protocol opgesteld waardoor onze vrijwilligers pestgedrag snel signaleren en hierop in kunnen spelen. Dankzij dit protocol kunnen we ook uw kind een veilig en plezierig kamp aanbieden.

Veiligheid en kwaliteit

Veiligheid en kwaliteit staan bij ons centraal. Zowel op sociaal, pedagogisch en materieel gebied.
Al onze vrijwilligers worden door ons opgeleid en krijgen informatie en EHBO-lessen aangereikt voordat zij als zomerkamp begeleider aan de slag mogen. Daarnaast moeten zij over een orginele ‘verklaring omtrent gedrag’ afgeven welke alleen door de overheid wordt verstrekt.
Op het zomerkamp zelf vinden wij het erg belangrijk dat elk kind voldoende aandacht krijgt. Daarom begeleid 1 staflid +/- 5 deelnemers. Hierdoor kunnen wij uw kind net dat beetje extra aandacht geven. Natuurlijk blijft het erg spannend om uw kind aan, voor u, vreemde mensen toe te vertrouwen. Daarom is er altijd een staflid bereikbaar om te informeren hoe het met uw zoon of dochter gaat.
Om onze activiteit zo veilig mogelijk te maken controleren wij ons materiaal regelmatig. Al onze speeltoestellen worden 2 tot 3 keer per seizoen gecontroleerd en goed onderhouden.

Kampbegeleiding

Alle vakanties worden begeleid door deskundige vrijwilligers. Wij stellen hoge eisen aan hen voordat ze mee mogen. Alle vrijwilligers volgen een door ons samen­gestelde training, zodat ze niet alleen de activiteiten goed en veilig kunnen begeleiden, maar ook leuke spelen en programma’s kunnen bedenken. Zo leren ze o.a. om te gaan met heimwee bij kinderen of bijzondere thuissituaties. Het allerbelangrijkst is hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme! De kampen worden begeleid door jongeren vanaf 18 jaar. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, dus worden nieuwe stafleden ingedeeld bij teams met ervaren vrijwilligers, zodat er altijd een goede mix van ervaring en nieuwe inzet is. Voor de begeleiders van de vakanties is een gedragscode vastgesteld.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Voor u als ouder is het heel belangrijk om uw kind met een goed gevoel op zomerkamp te laten gaan. U wilt er van op aan kunnen dat de begeleiders waarmee uw kind te maken krijgt betrouwbaar zijn. Bij Fun2stay moeten alle begeleiders een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het begeleiden van een zomerkamp.
Een VOG wordt afgegeven door de Nederlandse overheid dienst Justis.

Aanmelden als vrijwilliger?

Lees hier verder.

Bereikbaarheid

Tijdens het zomerkamp kun u de kampbegeleiding altijd bereiken via de beheerder/coördinator op het YMCA Kampeercentra in Leusden. Tijdens de zomerkampen zijn wij voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar.

Tijdens kamp

Tijdens onze actieve zomerkampen hebben uw kinderen vaak flink trek. YMCA kampeercentra verzorgt lekkere, gezonde en afwisselende maaltijden. We serveren elke avond een 3-gangen diner met soep vooraf, een hoofdgerecht en een lekker toetje. Natuurlijk organiseren we elke week ook een echte BBQ en eten we een dag patat met kip en appelmoes!
Wij zorgen we ervoor dat uw zoon/dochter genoeg drinkt en een lekker koekje tussendoor krijgt. Maar ook fruit zal niet ontbreken.

Uiteraard houden wij rekening met de eetwensen van uw zoon/dochter/gezin. Laat het ons even weten als uw kind vegetarisch is, een voedselallergie heeft of halal eet. Geef dit dan bij het boeken op zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Zakgeld

Ondanks dat alle maaltijden, het drinken en de tussendoortjes door ons verzorgd worden. Merken wij dat ons kampwinkeltje razend populair is. In de kampwinkel zijn snoepjes, slushpuppy en frisdrank te krijgen tegen een gemiddelde prijs van €0,75. Als uw kind ook graag wat wilt kopen in het winkeltje adviseren wij u een bedrag van ca. 10,- euro mee te geven.

Medicijnen & Bijzonderheden

Het komt regelmatig voor dat kinderen medicijnen gebruiken of extra aandacht nodig hebben. Hier wordt uiteraard rekening mee gehouden tijdens een zomerkamp. De kampbegeleiding ziet erop toe dat de medicijnen op tijd worden ingenomen en helpt uw kind zo nodig.
Er is op elke kamp koeling aanwezig.

Kinderen met ernstige gedragsproblemen die graag op kamp willen, willen wij doorverwijzen naar onze zusterorganisatie Y-camps. Dit zijn normale vakanties met meer begeleiders (1 op 4) zodat ze naast een spetterende vakantie ook even tijd hebben voor passende zorg.

Accommodatie

Voor meer informatie over de accommodatie waar uw kind tijdens kamp verblijft leest u hier verder.

Korting

Wil je samen op kamp? Dan krijg je van Fun2stay ook nog eens korting.
Iedereen die samen boekt met bijvoorbeeld vriendjes, vriendinnen, broer, zus, neef of nicht krijg € 25,- korting per boeking. Deze korting geldt wanneer je samen naar hetzelfde kamp komt, wanneer je samen in dezelfde week maar op verschillende kampen komt en ook wanneer je in verschillende weken op kamp komt.

Let op! Deze korting geldt niet voor de volgende kampen:

  • Meikamp
  • Minikamp

 
Boekingsinformatie

Zomerkamp boeken

Het boeken van een zomerkamp kan via het boekingsformulier op deze website. U dient het boekingsformulier volledig in te vullen en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Nadat u geboekt heeft ontvangt u een kopie van uw boeking per e-mail. Zodra wij uw boeking verwerkt hebben krijgt u van ons een boekingsbevestiging/factuur per e-mail. Na ontvangst van deze boekingsbevestiging/factuur dient u het totaal bedrag binnen 30 dagen aan ons over te maken. Bij een kampprijs boven de € 185,- is het mogelijk om gespreid te betalen. Om hier gebruik van te maken dient u telefonisch contact met ons op te nemen.
Bij Fun2stay betaalt u geen bijkomende kosten zoals boekingskosten.

Annuleren

Het kan voorkomen dat u na het boeken toch moet annuleren. Als u 6 weken (42 dagen) voor aanvang van het zomerkamp annuleert brengen wij 25% van de kampprijs in rekening. De overige annuleringsvoorwaarden staan in onze algemene voorwaarden. Alle annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren.

Verzekeringen

U dient zelf te zorgen voor de juiste aansprakelijkheid-, goederen-, reis- en zorgverzekering. Eventuele gemaakte kosten zijn voor eigen rekening of voor rekening van uw verzekeraar.