Alle vakanties worden begeleid door deskundige vrijwilligers. We stellen hoge eisen aan hen voordat ze mee mogen. Alle vrijwilligers volgen een door ons samen­gestelde training, zodat ze niet alleen de activiteiten goed en veilig kunnen begeleiden, maar ook leuke spelen en programma’s kunnen bedenken. Zo leren ze o.a. om te gaan met heimwee bij kinderen of bijzondere thuissituaties. Het allerbelangrijkst is hun aanstekelijke motivatie en enthousiasme! De kampen worden begeleid door jongeren vanaf 18 jaar. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, dus worden nieuwe stafleden ingedeeld bij teams met ervaren vrijwilligers, zodat er altijd een goede mix van ervaring en nieuwe inzet is. Voor de begeleiders van de vakanties is een gedragscode vastgesteld.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Voor u als ouder is het heel belangrijk om uw kind met een goed gevoel op zomerkamp te laten gaan. U wilt er van op aan kunnen dat de begeleiders waarmee uw kind te maken krijgt betrouwbaar zijn. Bij Fun2stay moeten alle begeleiders een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren. Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het begeleiden van een zomerkamp. Een VOG wordt afgegeven door de Nederlandse overheid dienst Justis.

Aanmelden als vrijwilliger?

Lees hier verder.

Bereikbaarheid

Tijdens het zomerkamp kun u de kampbegeleiding altijd bereiken via de beheerder/coördinator op het YMCA Kampeercentra in Leusden. Tijdens de zomerkampen zijn wij voor noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar.